Sýry V nabídce sýrů najdete až na pár výjimek výhradně originální sýry české výroby, které si s těmi známějšími ze sýrařských velmocí v ničem nezadají. Ať už jsou to sýry z  farem nebo úzkoprofilové exportní sýry, rozhodně se neřadí mezi průmyslové výrobky. U některých z nich jsme jediným stálým maloprodejcem v Praze, např. kompletní sortiment sýrů z Krasolesí.

Sýrárna Krasolesí

Sýry Krasolesí To jsou originální sýry francouzského typu. Tato opravdu malá, leč velice sofistikovaná farma vyrábí sýry z kozího mléka vlastní produkce a sýry z kravského mléka produkovaného na sousední farmě.
Sýry Krasolesí V Krasolesí se zabývají chovem koz Anglonubijského plemene, které jsou náročné, zato však dávají velmi lahodné mléko s vyšším obsahem bílkovin a proto jsou sýry z Krasolesí mimořádně jemné a plně smetanové chuti s neznatelným kozím závojem.
Sortiment krasoleské sýrářské výroby čítá hned 7 různých sýrů, což je vzhledem k jejich typové rozmanitosti obdivuhodné. Všechny sýry jsou vyráběny z pasterizovaného mléka a vynikají schopností výrazného labužnického nazrávání.

Čerstvý kozí sýr
Jeho jemnost a lahodnost je mezi čerstvými sýry nepřekonatelná.

Crottin
Lahodný kozí sýr s bílou plísní na povrchu, min. zralosti 2-8 týdnů. Měkký až polotvrdý.

Rustique
Ušlechtilý kozí sýr min. zralosti 3 měsíce. Polotvrdý až tvrdý.

Bastion
Velmi jemný kravský sýr homolovitého tvaru s bílou plísní na povrchu, min. zralosti 2-8 týdnů. Měkký až polotvrdý.

Gratien
Delikátní kravský sýr s bílou, případně až zahnědlou plísňovitou kůrkou, min. zralosti 2-8 týdnů. Měkký až polotvrdý.

Horský sýr
Rustikální kravský sýr pyrenejského typu s výrazně smetanovou chutí, zralosti min. 2 měsíce. Polotvrdý až tvrdý.

Ravelin
Zrající kravský sýr s pikantní silnou kůrou a jemným hutným těstem, které společně vytváří dokonalou kombinaci chutí. Skvělé chuťové vlastnosti tohoto sýra je možno ještě zvýraznit případnou tepelnou úpravou.

Dále nabízíme

Haťovské plísňové sýry

Sýr s bílou plísní
měkký plísňový sýr typu Camembert, 45% t. v suš.

Sýr s bílou plísní Speciál
extra vyzrálý měkký plísňový sýr typu Camembert, 45% t. v suš.

Dvouplísňový sýr (možno také v dřevěné krabičce)
sýr hermelínového typu s modrou plísní v těstě, 45% t. v suš.

Popelák
sýr hermelínového typu obalovaný v popelu, 45% t. v suš.

Plísňový kozí sýr (možno také v dřevěné krabičce)
sýr hermelínového typu z kozího mléka, 40% t. v suš.

Kozí brynza
tvarohový slaný sýr z prokysaného sýra - 100% koza


Zlatá Praha - sýrárna Polná
(6-12 měs.) - polotvrdý - kráva - 50% t. v suš.

Gran Moravia - typu Parmazán - sýrárna Orrero
(min. 12 měs.) - tvrdý - kráva - 30% t. v suš.

Verena - sýrárna Orrero
(3-6 měs.) - polotvrdý - kráva - 32% t. v suš.

Pecorino prato sardo - Sardinie
(6-12 měs.) - tvrdý - ovce - 52% t. v suš.

Pecorino giglio sardo - Sardinie
(6 měs.) - tvrdý - ovce - 52% t. v suš.

Pecorino extra stagionato - Sardinie
(12-16 měs.) - tvrdý - ovce - 52% t. v suš., nepaster.

Caprotino - Sardinie
(6 měs.) - polotvrdý - koza - 35% t. v suš.

GRANA TRENTINO DOP
(20 měs.) - tvrdý - kráva - 32% t. v suš.

Ovocné dipy a gurmánské džemy k sýrům a paštikám

Originální hroznový džem z odrůdy Chorvát
s chutí čerstvých hroznů a lesních jahod

Vinné želé ze Slámového vína - Tramín 2006 - Sonberk

Meruňkový Bio džem ze Sonberku

Domácí džemy
brusinkový, višňový, šípkový

Originální citrónový džem z Mentonu-artisanal

Menton Je vyrobený ze zvláštní odrůdy citronovníku, jehož plody lze jíst s kůrou. Je vynikající v kombinaci s vybranými druhy sýrů, kvalitní paštikou, pečeným masem, nebo s čerstvým pečivem. Tento citronový džem z Mentonu pochází z řemeslné výroby - Artisanal.

Sýr - Zlatá Praha

Mlékárna Polná

Zlatá praha / Zlatá praha s bazalkou - Nizkodohřívaný polotvrdý sýr z kravského mléka o zralosti 6-12 měsíců a obsahu tuku v sušině 50%. Ve vůni výrazně smetanový, při vyšší zralosti s tóny lučních bylin. Chuť je plná a výrazná s karamelově nasládnou dochutí. Tento sýr vyrábí mlékarna Polná, přičemž velká část jeho produkce je určena na export a proto se s ním v maloobchodní síti prakticky nesetkáte. Zlatá praha s bazalkou je velmi povedená bylinková verze sýru, který má ve své naturální podobě už mnoho příznivců. Bazalka chutná čerstvě, a tak si tento sýr získává i odpůrce ochucených sýrů.

Jediným stálým maloprodejem sýru Zlatá Praha je vinotéka Baryk, kde můžete také ochutnat, popř. koupit domácí máslovou pomazánku z tohoto sýra, která se nejlépe vychutná s některým z námi nabízených čerstvých chlebů z řemeslné malovýroby. Tak jako ostatní sýry i tento prodáváme v libovolném množství, anebo celý bochník sýra Zlatá Praha o hmotnosti cca 5kg. V přírodním vosku, v pěkné originální krabici za výhodnou cenu, může být velmi vítaným dárkem... Cena 259.- Kč/kg

Mascar z Polné - tučný krémový sýr italského typu vhodný na výrobu dezertů

Balkánský sýr z Polné

Jak nás hodnotí - Scuk
Yelp

Sýr GRANA TRENTINO DOP
zralost 20 měs.
Koupíte pouze ve Vinotéce Baryk.

Úspěchy

IBY Blaufränkisch DAC Reserve Chevalier 2011 - Champion v kategorii červených vín

94,6/100 bodů

Stáčené oleje

od malých výrobců

Olivové, dýňový, avokádový, ořechový, slunečnicový.
Výhradně lisované za studena.

Stáčené olivové oleje

Čerstvý Dýňový olej - nefiltrovaný 68Kč/100ml

NOVINKA

extrapanenský
hroznový olej
Rakousko

Najdete v naší nabídce delikates.

Ochutnávka dne

Každý den, po celou provozní dobu, máte možnost ochutnat vína z některého z námi nabízených 25 vinařství a samozřejmě z nabídky vín sudových.
Můžete se zdržet na skleničku...

Zasílat akce

Zadejte váš email:

Otevírací doba

Po - Pá: 13 - 20 hodin
So: Zavřeno
Ne: Zavřeno

Kontaktní informace

Ruská 451/10
101 00, Praha 10 - Vršovice
Tel.: +420 739 095 800
E-mail: info@vinotekabaryk.cz

Zobrazit mapu | Údaje o firmě

STÁČENÝ

extrapanenský
OLIVOVÝ OLEJ
- ART -
Portugalsko
kat. superior


Stáčíme od 250ml
Cena za 1L - 229Kč
Cena za 3L - 590Kč